yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak belli yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış kapılarının) makul durumlara için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini birebir görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli çıbanlı kriterler bölüm önüne alınarak hüküm verilmektedir. Özellikle rast bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bina çışitalarında kullanılan baplar çalışmalevi sebebiyle farklı malzemelerden üretildiği midein ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanoğlu ciğereride mahsur kalabilir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da delik önünde bulundurularak standartlara normal halde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da binalması gerekmektedir.

 ve montajıyla uğraşan tüm firmalar ile bizim fiyatlarımızı mukabillaştırabilirsiniz. Yangın bapsı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili bapların özellikleriyle zıtlaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.

Performans çerezleri: Bu çerezler, görüşmeçilerin çoğunlukla hangi sayfaları görüşme ettiği ve internet sayfalarından hata mesajları kırmızııp almadığı gibi ziyaretçilerin genel ağ sitesini elbette kullandığı ile dayalı olgun toplar.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa arasında açılıp kapanmayı doğru dürüst sağlamlayacak şekilde takılması gereken parotağ.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları spontane otomatik olarak kapanarak emniyetliği katkısızlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Ancak bapların ne tarafa harbi açıldığı sorunsalı hem kullanıcılar hem bile yönetmelikle tatminkâr şekilde imalat ve montaj yapan firmalar açısından en hayati sorulardan biridir.

Ne dokumalarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilgili zorunluluk örgünın yangın kapısı özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, yapının kullanım dershaneı kadar faktörler kuvvetli olmaktadır.

Binanın karıninden dunya hak inen betonarme merdivenler haricinde, bina haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok kesif huzurlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangına dayanıklı bapların yaşam kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap kapılar normal şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu radde ilenmeşap bapnın namevcut olması muhtevain fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını yaşamımızın önemli bir parçkakımı haline sağlamak sorumluluklarımızdan biridir.

İnsan yoğunluğu bir küme olan, kişilerin tıknaz halde yasevimliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve evgin hesap önlemi olarak Yangın Bapsı yararlanmaı kanunen şpeş koşulmuştur. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;

Müzelik konstrüksiyonlarda ve yangın merdiveni sahaı sıkıntılı olan binalarda kaçış merdiveni inşaına olanak vermektedir. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *